Barion Pixel

A történetem

Rólam

A kezdetek

A sport fiatal korom óta az életem részét képezi. Középiskolában kezdtem el a konditermi edzéseket, erősítés céljából, akkoriban főleg atletizáltam, gerelyhajítást, súlylökést, szertornát tanultam, illetve kézilabdáztam is több éven keresztül.

Az egyetem megkezdésével ezeket a sportágakat kénytelen voltam háttérbe szorítani, ekkor kezdett hangsúlyt kapni a konditermi edzés. A testépítés kevésbé vonzott, egyrészt nem szerettem volna szteroidokat használni az egészségem megőrzése érdekében, másrészt mindíg az atlétikus, természetes, hétköznapokban is fenntartható formákat preferáltam.

Akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy mi lenne ha a saját elveim szerint haladnék, kiegészítők nélkül, a lehető legtermészetesebb módon, hogy egy nap majd én is azok közé tartozzam, akik a magazinok címlapjáról bámulnak vissza.
Elkezdtem tehát magamat képezni, egyre többet tudtam meg a sportágról, étkezésekről és arról, hogyan érhetem el fizikai teljesítőképességem határát a nélkül, hogy kockáztatnom kellene az egészségemet.

 

 

 

Rólam

A változás

Az egyetemi években a munka, tanulás és a rendszeres éjszakai kicsapongások mellett is igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni magamból, a körülményekhez mérten folyamatosan fejlődni és lépni előre. Lediplomáztam, állást szereztem és az évek során megismertem önmagamat. Hamar világossá vált, hogy akkor érzem magam igazán komfortosnak, ha másokon segíthetek ez pedig a sportág iránti szeretetemmel kombinálva nyilvánvalóvá tette milyen úton kell tovább haladnom. Az irodai munkám mellett elkezdtem személyi edzőként tevékenykedni, majd 2017 végén elkezdtem kidolgozni a saját edzésprogramomat ByourCoach néven.

Rólam

A PROGRAMom

A Be Your Coach segítségével azt az elvet próbálom átadni, miszerint bárki átformáljhatja a külsejét saját erejéből pusztán csak azzal, hogy változásokat eszközöl az étkezéseiben, napirendjében és rendszert visz az életébe.
Napjainkban a fitness ipar egy folyamatosan növekvő üzletág, ami elkerülhetetlenül rányomja a bélyegét a mindennapokra. Mindenki tökéletes testet akar, kerek popsit és rom száraz felsőtestet a nap 24 órájában, köszönhetően a médiából folyamatosan ömlő reklámoknak. Úgy gondolom ez sokaknak okoz frusztrációt, önbizalomhiány és folyamatos megfelelési kényszert.

Amit én vallok, nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy érvényesülni tudj a mindennapokban. Ha nem ez a hivatásod, nem ebből élsz, egyszerűen az egészségedért kell dolgoznod, ezt pedig pár apró változtatással és némi befektetett munkával, fokozatosan el tudod érni, amellett hogy teljes életet élsz.

 

ÁLLÓKÉPESSÉG, IZOMERŐ FEJLESZTÉSE

A formás popsi és a deltás felsőtest építése az izomtömeg növelésénél kezdődik. Minél több izmot pakolsz magadra, annál látványosabb lesz az eredmény a diétád után. A programot azoknak ajánlom, akik hosszú távon gondolkodnak és rendelkeznek azokkal az alapokkal, amik a gyakorlatok helyes végrehajtásához szükségesek.

MOBILITÁS NÖVELÉS, CORE WORKOUT

Az edzéstervben megtalálható edzések segítik a mozgásod fejlesztését, erősítik a gerinctartó izmokat és a való életben használt mozdulatokat imitálják, hogy fájdalommentesen, normál keretek között tudj egy napot végigcsinálni. Különösen ajánlott irodai munkát végzőknek a nyaki és háti fájdalmak enyhítésére.

ZSÍRÉGETÉS

Az egyik legnépszerűbb gyakorlatsor, erősítő és kardio elemeket egyaránt tartalmaz. Ha számodra az a fontos, hogy megszabadulj a régóta gyűlő zsírpárnáktól, e mellett szeretnél egy sportosabb, egészségesebb formát ne keress tovább.

byourcoach

Rólam

Az elveim

Az edzéseimet tekintve a fokozatosság híve vagyok. Ha hosszabb távon szeretnél eredményeket elérni le kell fektetned a szükséges alapokat, majd lépésről lépésre haladva, fokozatosan növelned a terhelést. Ahhoz pedig, hogy kitartó tudj lenni abban amit csinálsz meg kell értened, hogy nem egy nap alatt fogod megváltani a világot. Egy jól felépített stratégiával és a megfelelő odafigyeléssel képes leszel látható és tartós eredményeket elérni és nem csak lefogyni (majd visszahízni!) vagy megváltoztatni a külsőd, de életmódot is váltani, majd ezt hosszabb távon fenntartani.

Meg szeretném mutatni, hogy a mellett is lehet szép alakod, hogy nem élsz aszkéta módon és nem vonod meg magadtól a szórakozást. Arra törekszem, hogy megértessem az edzőteremben töltött idő lehet élvezetes is, egy új szokás amiből nem mellesleg az életed rengeteg területén profitálhatsz.

A vendégeimnek azt a gondolatot szeretném átadni, hogy merjenek tenni és lépni, mozduljanak ki a komfortzónájukból és ezeket a pozitív tapasztalatokat felhasználva induljanak el egy olyan úton, amin a későbbiekben önmaguktól haladhatnak és eredményeket tudjanak felmutatni az életük bármely területén.

Úgy gondolom nincs lehetetlen. A célok elérése csak elhatározás és kitartó munka kérdése. Egy kis vidéki faluból indultam és folyamatos munka, rengeteg áldozat árán jutottam oda, ahol jelenleg vagyok. Folyamat arra törekszem, hogy az életem valamely területén jobb legyek és ezt a szemléletet szeretném átadni mindenkinek, akivel együtt fogok dolgozni.
“Lőj a csillagokra, hogy elérd a holdat” – ez a mottóm.

 

Be your coach

 Barta bertalan

Personal TraineR

Csatlakozz!

Töltsd ki a regisztrációt, hogy egyedi ajánlatokról értesülhess!
vagy